Schaakweek Apeldoorn 2020

Schaakweek Apeldoorn 2020, met GM toernooi en nevenactiviteiten, stond eigenlijk gepland voor 4 t/m 14 juni 2020, maar door de coronacrisis kon dat in die vorm niet door gaan (inmiddels is duidelijk dat massakamp en kroegloperstoernooi ook niet door gaan). De voorbereidingen waren al een tijdje bezig en in februari 2020 is Stichting Schaakweek formeel opgericht. Het goede nieuws is dat Schoolschaken Apeldoorn, Schaakstad Apeldoorn, Schaakacademie Apeldoorn en Stichting Schaakweek in maart 2020 de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk een weekschema met online activiteiten hebben ontwikkeld.

Iedere zondag presenteren we een nieuw weekschema voor de komende week. In feite hebben we nu niet één, maar heel veel schaakweken! Daarmee hopen we voor dit jaar een mooie creatieve oplossing gevonden te hebben. Het plan is om Schaakweek 2021 weer te organiseren zoals we dat in 2018 hebben gedaan en wie weet blijken bepaalde onderdelen uit 2020 wel blijvertjes te zijn.

UPDATE: Schaakweek 2020 is in online vorm een groot succes gebleken. Drie maanden lang leuke activiteiten, waarbij schoolschaken, clubschaken en topschaken dichter bij elkaar zijn gekomen. Het laatste weekschema zal zijn 15-21 juni, met onder andere een simultaan door GM Roeland Pruijssers. Op zaterdag 27 juni sluiten we Schaakweek 2020 af met de Apeldoorn Invitational, een KO rapid toernooi met 64 deelnemers en de hele middag een live show.