Schaakweek Apeldoorn 2020

Schaakweek Apeldoorn 2020 stond eigenlijk gepland voor 4 t/m 14 juni 2020, maar door de coronacrisis gaat dat niet door. Het idee was om net als in 2018 weer een GM toernooi te organiseren en daar omheen een mooi programma van nevenactiviteiten, met als doelstelling bruggen bouwen tussen schoolschaak, clubschaak, topschaak en bedrijfsleven. De voorbereidingen waren al een tijdje bezig en in februari 2020 is Stichting SchaakWeek formeel opgericht.

Het goede nieuws is dat Schoolschaken Apeldoorn, Schaakstad Apeldoorn, Schaakacademie Apeldoorn en Stichting SchaakWeek in maart 2020 de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk een weekschema met online activiteiten hebben ontwikkeld. Voor jong en oud is schaken de ideale sport om thuis te beoefenen. Het Apeldoornse schaakleven heeft zich als gevolg van de coronacrisis razendsnel naar het internet verplaatst.

Iedere zondag presenteren we een nieuw weekschema voor de komende week. In feite hebben we nu niet één, maar heel veel schaakweken! Op het blog komt alle uitleg over hoe je aan de diverse onderdelen mee kunt doen en natuurlijk komen daar ook alle leuke verslagen en foto’s.

Overigens kijken we in een later stadium wat we met de Massakamp (13 juni) en het Kroegloperstoernooi (14 juni) doen, want deze twee onderdelen van de schaakweek kunnen eventueel doorgeschoven worden naar de zomer. In plaats van het GM toernooi, komt er waarschijnlijk een online ééndaags rapidtoernooi met Apeldoornse topspelers en wellicht gaan we dat streamen.

Daarmee hopen we voor dit jaar een mooie creatieve oplossing gevonden te hebben. Het plan is om Schaakweek 2021 weer te organiseren zoals we dat in 2018 hebben gedaan en wie weet blijken bepaalde onderdelen uit 2020 wel blijvertjes te zijn. Met vragen en opmerkingen kunt u altijd mailen met merijn@schaakweek.nl