Schaakweek Winterschool 2022

Stichting Schaakweek organiseert in de krokusvakantie Schaakweek Winterschool 2022 voor jeugd t/m 18 jaar op alle niveaus. Alles volledig online, met behulp van Zoom, Lichess en Twitch. Zie ook lichess.org/team/winterschool-2022

Week 1: 21-25 februari
Week 2: 28 februari-4 maart

De interactieve lessen zijn zoals gebruikelijk dagelijks van 13.00-17.00 uur (met tussendoor pauzes) en worden gegeven door IM Nico Zwirs en IM Merijn van Delft. Centraal in de lessen staat, naast nieuwe dingen leren, plezier in het schaken en zelf dingen uitproberen. Dit seizoen bespreken we de wereldkampioenen en bij de Winterschool komt onder andere de legendarische Bobby Fischer aan de beurt.

We organiseren zes toernooitjes: telkens op maandag, woensdag (bijzondere schaakvariant) en vrijdag, steeds van 19.00-20.30 uur. Ieder toernooitje streamen we op twitch.tv/schaakweek. Voor de ouders van de deelnemers bestaat de mogelijkheid om een individueel gesprek over coaching met Karel van Delft in te plannen.

Je kunt je inschrijven per week. Deelname aan de lessen kost 125 euro per week (inclusief eventueel coachingsgesprek). Als je interesse hebt om mee te doen, kun je ons mailen via merijn@schaakweek.nl of nico@schaakweek.nl. De toernooitjes zijn gratis en open voor iedereen.

Toernooi 1 (maandag 21 februari): lichess.org/tournament/DvwhEojP
Toernooi 2, chess960 (woensdag 23 februari): lichess.org/tournament/whJmpMYG
Toernooi 3 (vrijdag 25 februari): lichess.org/tournament/fQYfpF6Y
Toernooi 4 (maandag 28 februari): lichess.org/tournament/akLiACuk
Toernooi 5, atomic (woensdag 2 maart): lichess.org/tournament/izbyan23

Nico Zwirs

Nico Zwirs

Merijn van Delft

Merijn van Delft

Karel van Delft

Karel van Delft