Schaakweek Herfstschool 2021

Stichting Schaakweek organiseert in de herfstvakantie Schaakweek Herfstschool 2021 voor jeugd t/m 18 jaar op alle niveaus. Alles volledig online, met behulp van Zoom, Lichess en Twitch. Zie ook lichess.org/team/herfstschool-2021

Herfstschool: 23-24 oktober

Inmiddels is er weer meer mogelijk en is er veel te doen in de herfstvakantie. We hadden bedacht om vijf dagen Herfstschool te verspreiden over twee weekenden (22-24 okt en 30-31 okt), maar we hebben inmiddels besloten dat het realistischer is om twee dagen te doen.

Kortom, de Herstschool is nu op zaterdag 23 en zondag 24 oktober. De interactieve lessen zijn op beide dagen zoals gebruikelijk van 13.00-17.00 uur (met tussendoor pauzes) en worden gegeven door IM Nico Zwirs en IM Merijn van Delft. Centraal in de lessen staat, naast nieuwe dingen leren, plezier in het schaken en zelf dingen uitproberen. Dit seizoen bespreken we de wereldkampioenen en bij de Herfstschool komt onder andere Max Euwe aan de beurt.

Op zaterdagavond 24 oktober organiseren we een toernooitje van 19.00-20.30 uur en dat streamen we op twitch.tv/schaakweek. Voor de ouders van de deelnemers bestaat de mogelijkheid om een individueel gesprek over coaching met Karel van Delft in te plannen. Op donderdag 14 oktober om 19.00 uur organiseren we alvast een warming-up toernooitje, ook met stream.

Deelname aan de lessen (inclusief eventueel coachingsgesprek) kost 50 euro, aanmelden kan door ons te mailen via merijn@schaakweek.nl of nico@schaakweek.nl. De toernooitjes zijn gratis en open voor iedereen.

Toernooi 1 (donderdag 14 oktober): lichess.org/tournament/LpDXAByN
Toernooi 2 (zaterdag 23 oktober): lichess.org/tournament/2eDKw7G5

Nico Zwirs

Nico Zwirs

Merijn van Delft

Merijn van Delft

Karel van Delft

Karel van Delft