Schaken en autisme

Schaken overbrugt een kloof (tekening Trix Meurs)

Schaakles geven aan jongeren met autisme is één van de activiteiten van Schaakacademie Apeldoorn (www.schaakacademieapeldoorn.nl). Karel van Delft heeft over autisme een speciale schaaksite gemaakt: www.schaken-en-autisme.nl.
Een van de artikelen op de site staat in een magazine over schaken en autisme dat de Deense schoolschaakorganisatie Skoleskak heeft gemaakt met de nationale Deense autisme federatie. Het magazine kun je doorbladeren: ipaper.ipapercms.dk/LandsforeningenAutisme/medlemsblade-2020/autismeblad-nr-4/?page=1#

De educatiecommissie van wereldschaakbond FIDE besteedt hier aandacht aan: edu.fide.com/autism-chess-for-education. Omdat de Apeldoornse autisme-site informatie in het Engels en Spaans biedt, staat deze ook vermeld op de FIDE-site.